31 Ekim 2010 Pazar

Torium

Zafer Plaza, Korupark Avm, korupark evleri gibi büyük projelere imzasını atmış ve galiba yakın zaman önce halka arzı gerçekleşmiş Torunlar GYO son günlerde reklamlarla olsun torium haberleriyle olsun gündemde.(Gerçi bugünlerde birçok yapı firması atılım yapmış bulunuyor.)


Peki, Torium nerde ve hangi özelliklere sahip?

Koordinatları Haramidere de yani Avcılar ile Beylikdüzü arasında E 5 te Edirne tarafında diyebilirim. Zaten gözden kaçırmanız pek elde değil gerek cüssesi gerek çarpıcılığıyla. Yanında da 2011 de bitecek olan Otoport projesi yer alıyor.

Özellikleri:
Mal sahibi ve proje geliştirme Torunlar Gyo
Mimari proje: Dome yapı
Cephe ve iç mimari: Chapman Taylor
168 mağaza
2.400 kişilik cafe, restaurant, food court
2.600 araç kapasiteli kapalı otopark
Türkiye’nin ilk kar eğlence merkezi



İçinde Alışveriş Sokağı, Snowpark, Lunapark, Botanik bahçesi gibi çeşitli alanlar olacakmış.
27 metrelik döner kule, 360 derece döner dev uçan sandalye, farklı yönlere hareket edebilen alabora ve dans eden tepsi, Snowpark’ta kızaklı tüp kaydırak, 70 metre uzunluğunda 3 sıçrama rampalı snowboard parkuru, çift ahşap kızak rampası, halatlı dağ tırmanışı, kayak eğitim parkuru ve kar oyunları alanı yer alacakmış.





Şuan açılmış hatta bölgeye canlılık vermiş durumda ama sanırım resmi açılışı gerçekleşmemiş oda yakın bir zamanda olmalı. Devamlı gidip geldiğim yol üstünde olduğundan inşaa sürecini azda olsa gördüm. Benim izlenimlerim ise öncelikle çok farklı inşaa teknikleri uygulandı. Hareketli birazda karmaşık bir cepheye sahip ışıklandırmalara baya önem verilmiş bu sayede geceleri bina adeta renk değiştiriyor. Bunun yanında Tatilya’nın kapanması sonucu ortaya çıkan açıklığı da tamamlıya bilir. En yakın sürede gitmeyi planlıyorum...

Bilgiler ve renderlar: torunlargyo.com.tr, mallreport.com

1 yorum:

nilerk dedi ki...

şimdi ben nasıl seviyim izmiri bırak torium ,kanyon,akmerkez... cevahir
hani nerde muadili bile yok izmirde istanbulda gittiğimden mi ama varlıkları bile yeter izmirrrrrr sen daha çok fırın ekmek yemen lazım

Yorum Gönder